آموزشیهمه

پروتکل ip چیست ؟ نحوه‌ی دسترسی به تنظیمات ip چیست

در چند سال گذشته، استفاده‌ی زیاد کاربران از اینترنت باعث شده تا دانستن آدرس ip سیستم و دستگاهی که از آن استفاده می‌کنید، به یکی از مهم‌ترین مواردی تبدیل شود که باید به آن توجه داشت. دلیل این امر این است که در زمان حل بسیاری از مشکلات پیش آمده برای سیستم، اتصال به دستگاه‌های دیگر مانند پرینتر شما نیاز دارید بتوانید آدرس آی پی سیستم خود را بدانید. سوالی که در این مرحله پیش می‌آید این است که پروتکل ip چیست و بهترین روش‌های برای دستیابی به نشانی ip چیست .

اگر اطلاعاتی درباره‌ی مفهوم ip ندارید و به دنبال یک پاسخ مناسب برای سوالات گوناگون خود هستید، اصلا نگران نباشید. در این مقاله از ابرآراز ما قصد داریم تا روش‌های مختلف دسترسی به تنیمات ip را به شما آموزش دهیم. پس اگر به دنبال یک آموزش مناسب برای پیدا کردن ip کامپیوتر در ویندوز هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. 

در همین ابتدا لازم می‌دانیم عنوان کنیم که اگر قصد خرید بهترین هاست ایران را دارید می‌توانید از طریق وب سایت ابرآراز از خدمات و امتیازات ویژه‌ی ما بهره‌مند شوید.

پروتکل چیست ؟

پیش از اینکه به سراغ موضوع اصلی مقاله برویم و در این مورد صحبت کنیم که پروتکل ip چیست و یا اینکه ip من چیست و دستسگاه من چه ip دارد، لازم می‌دانیم در مورد معنا و مفهوم پروتکل توضیحی بدهیم. پروتکل های شبکه ، به قراردادی گفته می‌شود که امکان برقراری ارتباط میان مرورگر وب‌سایت و کاربر را با وضع قوانین مختلف ایجاد می‌نماید. این برقراری ارتباط به نحوی است که هیچ یک از طرفین مشکلی برای درک منظور یکدیگر ندارند.

روتکل فرآیندهای بزرگ را شکسته و آن را به وظایف کوچک و خاص تقسیم‌بندی می‌کند. سپس هر یک از این وظایف، توسط یک یا چند پروتکل دیگر انجام می‌گردد. در نهایت نیز با همکاری تمامی پروتکل‌ها فرآیند اصلی به صورت کامل صورت می‌پذیرد.

اگر می‌خواهید هرچه بیشتر با مفهوم پروتکل، انوع و نحوه‌ی کار آن آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم، به مقاله‌ی پروتکل چیست مراجعه نمایید.

پروتکل و نشانی ip چیست ؟

برای پاسخ به این سوال که شماره ip چیست باید عنوان کنیم که آدرس IP یک آدرس منحصر به فرد است که یک دستگاه را در اینترنت یا یک شبکه محلی شناسایی می‌کند. در اصل، آدرس‌های IP شناسه‌ای هستند که امکان ارسال اطلاعات بین دستگاه‌های موجود در شبکه را فراهم می‌کنند. آنها حاوی اطلاعات مکانی بوده و دستگاه‌ها را برای برقراری ارتباط در دسترس قرار می‌دهند. اینترنت به راهی برای تمایز بین کامپیوترها، روترها و وب سایت‌های مختلف نیاز دارد. آدرس های IP راهی برای انجام این کار ارائه داده و بخش مهمی از نحوه کار اینترنت را تشکیل می‌دهند.

ip مخفف چیست ؟

IP مخفف “Internet Protocol” است که مجموعه قوانینی است که بر فرمت داده های ارسال شده از طریق اینترنت یا شبکه محلی حاکم است. به بیانی ساده‌تر آدرس IP رشته‌ای از اعداد است که با نقطه از هم جدا شده‌اند. آدرس‌های IP به صورت مجموعه‌ای از چهار عدد بیان می‌شوند. هر عدد در مجموعه می تواند از 0 تا 255 باشد. بنابراین، محدوده آدرس دهی IP کامل از 0.0.0.0 تا 255.255.255.255 می‌رود.

آدرس های IP تصادفی نیستند. آنها به صورت ریاضی توسط اداره اعداد اختصاص داده شده اینترنت (IANA)، یک بخش از شرکت اینترنتی برای نام‌ها و اعداد اختصاص داده شده (ICANN) تولید و تخصیص داده می‌شوند. ICANN یک سازمان غیرانتفاعی است که در سال 1998 در ایالات متحده تاسیس شد تا به حفظ امنیت اینترنت کمک کرده و امکان استفاده از آن برای همه را فراهم کند. هربار که هر کسی دامنه ای را در اینترنت ثبت می کند، از طریق یک ثبت کننده نام دامنه، که برای ثبت دامنه هزینه کمی به ICANN می پردازد، مراجعه می کند.

نحوه‌ی کار ip اینترنت چیست ؟

اگر می خواهید بفهمید که چرا یک دستگاه خاص به روشی که شما انتظار دارید متصل نمی شود یا می خواهید عیب یابی کنید که چرا شبکه شما ممکن است کار نکند، به درک نحوه عملکرد آدرس های IP کمک می کند.

پروتکل اینترنت مانند هر زبان دیگری با برقراری ارتباط با استفاده از دستورالعمل های تنظیم شده برای انتقال اطلاعات کار می کند. همه دستگاه‌ها با استفاده از این پروتکل اطلاعات را با سایر دستگاه‌های متصل پیدا، ارسال و تبادل می‌کنند. با صحبت کردن به یک زبان، هر رایانه ای در هر مکانی می تواند با یکدیگر صحبت کند.

شکل عملیات سرویس ip چیست ؟

استفاده از آدرس های IP معمولاً در پشت صحنه اتفاق می افتد. فرآیند به این صورت عمل می کند:

1- دستگاه شما به طور غیرمستقیم ابتدا با اتصال به یک شبکه متصل به اینترنت به اینترنت متصل می شود که سپس به دستگاه شما امکان دسترسی به اینترنت را می دهد.

2- وقتی در خانه هستید، آن شبکه احتمالاً ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) شما خواهد بود. در محل کار، شبکه شرکت شما خواهد بود.

3- آدرس IP شما توسط ISP شما به دستگاه شما اختصاص داده می شود.

4- فعالیت اینترنتی شما از طریق ISP انجام می شود و آنها با استفاده از آدرس IP شما آن را به شما باز می گردند. از آنجایی که آنها به شما امکان دسترسی به اینترنت را می دهند، وظیفه آنها اختصاص یک آدرس IP به دستگاه شما است.

5- با این حال، آدرس IP شما می تواند تغییر کند. برای مثال، روشن یا خاموش کردن مودم یا روتر می تواند آن را تغییر دهد. یا می توانید با ISP خود تماس بگیرید و آنها می توانند آن را برای شما تغییر دهند.

6- وقتی خارج از منزل هستید – برای مثال در سفر – و دستگاه خود را با خود می برید، آدرس IP منزل شما همراه شما نمی آید. دلیل آن این است که شما از شبکه دیگری (Wi-Fi در هتل، فرودگاه، یا کافی شاپ و غیره) برای دسترسی به اینترنت استفاده می کنید و از یک آدرس IP متفاوت (و موقت) استفاده می کنید که توسط ISP به شما اختصاص داده شده است. هتل، فرودگاه یا کافی شاپ

همانطور که از فرآیند پیداست، انواع مختلفی از آدرس های IP وجود دارد که در زیر به بررسی آنها می پردازیم.

انواع گواهی ip چیست ؟

در ادامه انواع متفاوت IP و کارکرد هرکدام را برای شما شرح خواهیم داد، با ما همراه باشید. 

آدرس های IP مصرف کننده

هر فرد یا کسب و کاری با طرح خدمات اینترنتی دو نوع آدرس IP خواهد داشت: آدرس IP خصوصی و آدرس IP عمومی. اصطلاحات عمومی و خصوصی مربوط به مکان شبکه است – یعنی یک آدرس IP خصوصی در داخل یک شبکه استفاده می شود، در حالی که یک آدرس عمومی در خارج از یک شبکه استفاده می شود.

ip اختصاصی چیست ؟

هر دستگاهی که به شبکه اینترنت شما متصل می شود یک آدرس IP خصوصی دارد. این شامل رایانه‌ها، تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها می‌شود، اما هر دستگاه دارای بلوتوث مانند بلندگوها، چاپگرها یا تلویزیون‌های هوشمند را نیز شامل می‌شود. با رشد روزافزون اینترنت اشیا، تعداد آدرس های IP خصوصی که در خانه دارید احتمالاً در حال افزایش است. روتر شما به راهی برای شناسایی این موارد به طور جداگانه نیاز دارد و بسیاری از موارد نیاز به راهی برای شناسایی یکدیگر دارند. بنابراین، روتر شما آدرس‌های IP خصوصی را تولید می‌کند که شناسه‌های منحصربه‌فردی برای هر دستگاهی هستند که آنها را در شبکه متمایز می‌کند.

ip پابلیک چیست ؟

آدرس IP عمومی آدرس اصلی مرتبط با کل شبکه شما است. در حالی که هر دستگاه متصل آدرس IP مخصوص به خود را دارد، آنها همچنین در آدرس IP اصلی شبکه شما قرار دارند. همانطور که در بالا توضیح داده شد، آدرس IP عمومی شما توسط ISP شما به روتر شما ارائه می شود. به طور معمول، ISP ها دارای یک مجموعه بزرگ از آدرس های IP هستند که آنها را بین مشتریان خود توزیع می کنند. آدرس IP عمومی شما آدرسی است که تمام دستگاه های خارج از شبکه اینترنتی شما از آن برای شناسایی شبکه شما استفاده می کنند.

آدرس های IP عمومی به دو صورت پویا و استاتیک وجود دارند که در ادامه در مورد هرکدام به تفصیل شرح خواهیم داد.

منظور از IP پویا در ip عمومی چیست ؟

آدرس های IP پویا به طور خودکار و منظم تغییر می کنند. ISP ها مجموعه بزرگی از آدرس های IP را خریداری می کنند و آنها را به طور خودکار به مشتریان خود اختصاص می دهند. به صورت دوره‌ای، آن‌ها را دوباره تخصیص می‌دهند و آدرس‌های IP قدیمی‌تر را دوباره در استخر قرار می‌دهند تا برای مشتریان دیگر استفاده شوند. منطق این رویکرد ایجاد صرفه جویی در هزینه برای ISP است. خودکار کردن حرکت منظم آدرس‌های IP به این معنی است که برای مثال، در صورت نقل مکان به خانه، آنها مجبور نیستند اقدامات خاصی را برای ایجاد مجدد آدرس IP مشتری انجام دهند. مزایای امنیتی نیز وجود دارد، زیرا تغییر آدرس IP هک کردن رابط شبکه شما را برای مجرمان دشوارتر می کند.

پیشنهاد مطالعه: اگر می‌خواهید با مفهوم آی پی داینامیک بیشتر آشنا شوید، با مراجعه به وبلاگ ابرآراز، مقاله‌ی آی پی داینامیک چیست را مطالعه کنید. 

ip استاتیک چیست ؟

برخلاف آدرس‌های IP پویا، آدرس‌های استاتیک ثابت می‌مانند. هنگامی که شبکه یک آدرس IP اختصاص می دهد، همان آدرس باقی می ماند. اکثر افراد و مشاغل به آدرس IP ثابت نیاز ندارند، اما برای مشاغلی که قصد دارند سرور خود را میزبانی کنند، داشتن یک آدرس بسیار مهم است. این به این دلیل است که یک آدرس IP ثابت تضمین می کند که وب سایت ها و آدرس های ایمیل متصل به آن دارای یک آدرس IP ثابت هستند – اگر می خواهید دستگاه های دیگر بتوانند آنها را به طور مداوم در وب پیدا کنند بسیار مهم است.

اگر می‌خواهید به طور کامل با مفهوم ip استاتیک یا ثابت آشنا شوید، در وبلاگ ابرآراز مقاله آی پی استاتیک چیست را مطالعه کنید.

انواع ip چیست در اینترنت و وب سایت 

در فضای وب سایت‌ها نیز دو نوع آی پی وجود دارند که برای صاحبان وب‌سایت‌هایی که سرور خود را میزبانی نمی‌کنند و در عوض به بسته میزبانی وب متکی هستند (که در مورد اکثر وب‌سایت‌ها صادق است) دو نوع آدرس IP وب سایت وجود دارد. اینها مشترک و اختصاصی هستند. 

آدرس ip مشترک چیست ؟

وب‌سایت‌هایی که به برنامه‌های میزبانی مشترک از ارائه‌دهندگان میزبانی وب متکی هستند، معمولاً یکی از وب‌سایت‌هایی هستند که روی یک سرور میزبانی می‌شوند. این امر در مورد وب‌سایت‌های فردی یا وب‌سایت‌های SME صدق می‌کند، که در آن حجم ترافیک قابل مدیریت است، و خود سایت‌ها از نظر تعداد صفحات و غیره محدود هستند. وب‌سایت‌هایی که به این روش میزبانی می‌شوند دارای آدرس‌های IP مشترک خواهند بود.

آدرس ip اختصاصی چیست ؟

برخی از برنامه های میزبانی وب دارای گزینه ای برای خرید یک آدرس IP (یا آدرس) اختصاصی هستند. این می تواند دریافت گواهی SSL را آسان تر کند و به شما امکان می دهد سرور پروتکل انتقال فایل (FTP) خود را اجرا کنید. این کار اشتراک‌گذاری و انتقال فایل‌ها را با چندین نفر در یک سازمان آسان‌تر می‌کند و امکان اشتراک‌گذاری ناشناس FTP را فراهم می‌کند. یک آدرس IP اختصاصی همچنین به شما این امکان را می‌دهد که به جای نام دامنه، تنها با استفاده از آدرس IP به وب‌سایت خود دسترسی داشته باشید – اگر می‌خواهید قبل از ثبت دامنه خود آن را بسازید و آزمایش کنید مفید است.

نحوه جستجوی ip آدرس چیست ؟

ساده‌ترین راه برای بررسی آدرس IP عمومی روتر خود جستجوی «آدرس IP من چیست؟» است. در گوگل گوگل پاسخ را در بالای صفحه به شما نشان می دهد. وب‌سایت‌های دیگر همین اطلاعات را به شما نشان می‌دهند: آنها می‌توانند آدرس IP عمومی شما را ببینند، زیرا با بازدید از سایت، روتر شما درخواستی داده است و بنابراین اطلاعات را فاش کرده است. سایت IPLocation با نشان دادن نام ISP و شهر شما فراتر می رود.

به طور کلی، با استفاده از این تکنیک فقط یک مکان تقریبی را دریافت خواهید کرد – جایی که ارائه دهنده در آن است، اما مکان واقعی دستگاه نیست. اگر این کار را انجام می دهید، به یاد داشته باشید که از VPN خود نیز خارج شوید. به دست آوردن آدرس مکان فیزیکی واقعی برای آدرس IP عمومی معمولاً مستلزم ارائه حکم جستجو به ISP است.

پیدا کردن آدرس IP خصوصی شما بر اساس پلتفرم متفاوت است که در ادامه هرکدام را به صورت مجزا توضیح می‌دهیم؛ با ما همراه باشید.

نحوه‌ی دسترسی به تنظیمات ip چیست ؟ در ویندوز

  • از خط فرمان استفاده کنید.
  • با استفاده از جستجوی ویندوز، “cmd” (بدون نقل قول) را جستجو کنید
  • در کادر باز شده، “ipconfig” (بدون علامت نقل قول) را تایپ کنید تا اطلاعات را پیدا کنید

در مک:

  • به System Preferences بروید
  • شبکه را انتخاب کنید – و اطلاعات باید قابل مشاهده باشد.در آیفون:
  • به تنظیمات بروید
  • Wi-Fi را انتخاب کنید و روی “i” در یک دایره () در کنار شبکه ای که در آن هستید کلیک کنید – آدرس IP باید در زیر برگه DHCP قابل مشاهده باشد.

اگر نیاز به بررسی آدرس های IP سایر دستگاه های موجود در شبکه خود دارید، به روتر بروید. نحوه دسترسی شما به روتر به برند و نرم افزاری که استفاده می کند بستگی دارد. به طور کلی، شما باید بتوانید آدرس IP دروازه روتر را در یک مرورگر وب در همان شبکه تایپ کنید تا به آن دسترسی داشته باشید. از آنجا، باید به چیزی مانند «دستگاه‌های متصل» بروید، که باید فهرستی از تمام دستگاه‌هایی را که در حال حاضر یا اخیراً به شبکه متصل شده‌اند – از جمله آدرس‌های IP آنها، نمایش دهد.

تهدیدات امنیتی و خطای ip چیست ؟

مجرمان سایبری می توانند از تکنیک های مختلفی برای به دست آوردن آدرس IP شما استفاده کنند. دو مورد از رایج ترین آنها مهندسی اجتماعی و تعقیب آنلاین هستند.

مهاجمان می توانند از مهندسی اجتماعی استفاده کنند تا شما را فریب دهند تا آدرس IP خود را فاش کنید. به عنوان مثال، آنها می توانند شما را از طریق اسکایپ یا یک برنامه پیام رسانی فوری مشابه که از آدرس های IP برای برقراری ارتباط استفاده می کند، پیدا کنند. اگر با استفاده از این برنامه ها با افراد غریبه چت می کنید، توجه داشته باشید که آنها می توانند آدرس IP شما را ببینند. مهاجمان می توانند از ابزار Skype Resolver استفاده کنند، جایی که می توانند آدرس IP شما را از نام کاربری شما پیدا کنند.

تعقیب آنلاین

مجرمان می توانند آدرس IP شما را صرفاً با تعقیب فعالیت آنلاین شما ردیابی کنند. هر تعداد فعالیت آنلاین می تواند آدرس IP شما را آشکار کند، از بازی های ویدیویی گرفته تا نظر دادن در وب سایت ها و انجمن ها.

هنگامی که آنها آدرس IP شما را دارند، مهاجمان می توانند به یک وب سایت ردیابی آدرس IP مانند whatismyipaddress.com مراجعه کنند، آن را تایپ کنند و سپس از موقعیت مکانی شما ایده بگیرند. اگر بخواهند تأیید کنند که آیا آدرس IP به طور خاص با شما مرتبط است یا خیر، می‌توانند به داده‌های منبع باز دیگر ارجاع دهند. سپس می‌توانند از لینکدین، فیس‌بوک یا سایر شبکه‌های اجتماعی که محل زندگی شما را نشان می‌دهند استفاده کنند و سپس ببینند که آیا با منطقه داده شده مطابقت دارد یا خیر.

اگر یک استاکر فیس‌بوک از حمله فیشینگ علیه افرادی با نام شما برای نصب بدافزار جاسوسی استفاده کند، آدرس IP مرتبط با سیستم شما احتمالاً هویت شما را برای استاکر تأیید می‌کند.

اگر مجرمان سایبری آدرس IP شما را بدانند، می توانند حملاتی را علیه شما انجام دهند یا حتی جعل هویت شما را معرفی کنند. آگاهی از خطرات و نحوه کاهش آنها بسیار مهم است. خطرات عبارتند از:

دانلود محتوای غیرقانونی با استفاده از آدرس IP شما

شناخته شده است که هکرها از آدرس های IP هک شده برای دانلود محتوای غیرقانونی و هر چیز دیگری که نمی خواهند به آنها ردیابی شود، استفاده می کنند. برای مثال، با استفاده از هویت آدرس IP شما، مجرمان می‌توانند فیلم‌ها، موسیقی و ویدیوهای غیرقانونی را دانلود کنند – که شرایط استفاده از ISP شما را نقض می‌کند – و به‌طور جدی‌تر، محتوای مرتبط با تروریسم یا پورنوگرافی کودکان را دانلود کنند. این می تواند به این معنی باشد که شما – بدون تقصیر خودتان – می توانید توجه مجریان قانون را به خود جلب کنید.

ردیابی موقعیت مکانی شما

اگر آدرس IP شما را بدانند، هکرها می توانند از فناوری موقعیت جغرافیایی برای شناسایی منطقه، شهر و ایالت شما استفاده کنند. آنها فقط باید کمی بیشتر در رسانه های اجتماعی حفاری کنند تا خانه شما را شناسایی کنند و زمانی که می دانند شما دور هستید احتمالاً آن را سرقت کنند.

حمله مستقیم به شبکه شما

مجرمان می توانند مستقیماً شبکه شما را هدف قرار دهند و انواع حملات را انجام دهند. یکی از محبوب‌ترین آنها حمله DDoS (منع سرویس توزیع‌شده) است. این نوع حمله سایبری زمانی اتفاق می‌افتد که هکرها از ماشین‌هایی که قبلاً آلوده شده‌اند استفاده می‌کنند تا حجم بالایی از درخواست‌ها را برای سیل کردن سیستم یا سرور مورد نظر ایجاد کنند. این باعث ایجاد ترافیک بیش از حد برای سرور می شود و در نتیجه خدمات را مختل می کند. در اصل، اینترنت شما را قطع می کند. در حالی که این حمله معمولاً علیه مشاغل و خدمات بازی های ویدیویی انجام می شود، می تواند علیه یک فرد نیز رخ دهد، اگرچه این بسیار کمتر رایج است. گیمرهای آنلاین به ویژه در معرض خطر بالایی برای این موضوع هستند، زیرا صفحه نمایش آنها هنگام پخش جریانی قابل مشاهده است (که در آن آدرس IP قابل کشف است).

هک کردن دستگاه شما

اینترنت از پورت ها و همچنین آدرس IP شما برای اتصال استفاده می کند. هزاران پورت برای هر آدرس IP وجود دارد، و هکری که IP شما را می‌شناسد، می‌تواند آن پورت‌ها را برای برقراری ارتباط اجباری امتحان کند. به عنوان مثال، آنها می توانند تلفن شما را تصاحب کنند و اطلاعات شما را بدزدند. اگر مجرمی به دستگاه شما دسترسی پیدا کند، می تواند بدافزار را روی آن نصب کند.

نحوه محافظت از ip شبکه چیست ؟

مخفی کردن آدرس IP شما راهی برای محافظت از اطلاعات شخصی و هویت آنلاین شما است. دو روش اصلی برای مخفی کردن آدرس IP شما عبارتند از:

1- استفاده از سرور پروکسی

2- استفاده از شبکه خصوصی مجازی (VPN)

یک سرور پروکسی یک سرور واسطه است که ترافیک شما از طریق آن هدایت می شود:

سرورهای اینترنتی که بازدید می کنید فقط آدرس IP آن سرور پراکسی را می بینند و آدرس IP شما را نمی بینند.

هنگامی که آن سرورها اطلاعاتی را برای شما ارسال می کنند، به سرور پروکسی می رود و سپس آن را به سمت شما هدایت می کند.

یک اشکال سرورهای پروکسی این است که برخی از سرویس ها می توانند از شما جاسوسی کنند – بنابراین باید به آن اعتماد کنید. بسته به اینکه از کدام یک استفاده می کنید، آنها همچنین می توانند تبلیغات را در مرورگر شما درج کنند.

استفاده از VPN

هنگامی که کامپیوتر – یا تلفن هوشمند یا تبلت خود را به یک VPN متصل می کنید، دستگاه طوری عمل می کند که گویی در همان شبکه محلی VPN قرار دارد.

تمام ترافیک شبکه شما از طریق یک اتصال امن به VPN ارسال می شود

از آنجایی که رایانه شما طوری رفتار می کند که گویی در شبکه است، می توانید به طور ایمن به منابع شبکه محلی دسترسی داشته باشید حتی زمانی که در کشور دیگری هستید.

همچنین می‌توانید از اینترنت به‌گونه‌ای استفاده کنید که گویی در مکان VPN حضور دارید، که اگر از Wi-Fi عمومی استفاده می‌کنید یا می‌خواهید به وب‌سایت‌های مسدود شده جغرافیایی دسترسی داشته باشید، مزایایی دارد.

چه زمانی باید از VPN استفاده کنید

استفاده از VPN آدرس IP شما را پنهان می‌کند و ترافیک شما را از طریق یک سرور جداگانه هدایت می‌کند و آن را برای شما به صورت آنلاین بسیار ایمن‌تر می‌کند. موقعیت هایی که ممکن است از VPN استفاده کنید عبارتند از:

هنگام استفاده از وای فای عمومی

هنگام استفاده از یک شبکه Wi-Fi عمومی، حتی شبکه ای که با رمز عبور محافظت می شود، یک VPN توصیه می شود. اگر یک هکر در همان شبکه وای فای باشد، به راحتی می‌تواند اطلاعات شما را جاسوسی کند. امنیت اولیه ای که یک شبکه عمومی وای فای معمولی به کار می گیرد، محافظت قوی از سایر کاربران در همان شبکه ایجاد نمی کند.

استفاده از VPN یک لایه امنیتی اضافی به داده‌های شما اضافه می‌کند و تضمین می‌کند که ISP عمومی Wi-Fi را دور زده و تمام ارتباطات خود را رمزگذاری می‌کنید.

وقتی در سفر هستید

اگر به یک کشور خارجی سفر می کنید – به عنوان مثال، چین، جایی که سایت هایی مانند فیس بوک مسدود شده است – یک VPN می تواند به شما کمک کند به خدماتی دسترسی پیدا کنید که ممکن است در آن کشور در دسترس نباشد.

VPN اغلب به شما امکان می دهد از خدمات پخشی استفاده کنید که در کشور خود هزینه پرداخت کرده اید و به آنها دسترسی دارید، اما به دلیل مسائل حقوق بین المللی در کشور دیگری در دسترس نیستند. استفاده از VPN می تواند شما را قادر سازد تا از این سرویس استفاده کنید که انگار در خانه هستید. مسافران همچنین ممکن است بتوانند هنگام استفاده از VPN بلیط هواپیما ارزان‌تری پیدا کنند، زیرا قیمت‌ها می‌تواند از منطقه‌ای به منطقه دیگر متفاوت باشد.

زمانی که از راه دور کار می کنید

این امر به ویژه در دنیای پس از کووید (COVID) که بسیاری از افراد از راه دور کار می کنند بسیار مهم است. اغلب کارفرمایان به دلایل امنیتی برای دسترسی به خدمات شرکت از راه دور نیاز به استفاده از VPN دارند. یک VPN که به سرور دفتر شما متصل می شود می تواند به شما امکان دسترسی به شبکه ها و منابع داخلی شرکت را در زمانی که در دفتر نیستید، بدهد. این می تواند همین کار را برای شبکه خانگی شما در حالی که خارج از منزل هستید انجام دهد.

وقتی فقط کمی حریم خصوصی می خواهید

حتی در راحتی خانه خود، استفاده از اینترنت برای مقاصد روزمره، استفاده از VPN می تواند ایده خوبی باشد. هر زمان که به وب‌سایتی دسترسی پیدا می‌کنید، سروری که به آن متصل می‌شوید، آدرس IP شما را ثبت می‌کند و آن را به تمام داده‌های دیگری که سایت می‌تواند درباره شما بیاموزد متصل می‌کند: عادات مرور شما، آنچه روی آن کلیک می‌کنید، مدت زمانی که صرف تماشای یک صفحه خاص می‌کنید. آن‌ها می‌توانند این داده‌ها را به شرکت‌های تبلیغاتی بفروشند که از آن برای تنظیم تبلیغات مستقیماً برای شما استفاده می‌کنند. به همین دلیل است که تبلیغات در اینترنت گاهی اوقات به طرز عجیبی شخصی به نظر می رسند: به این دلیل است که هستند. آدرس IP شما همچنین می تواند برای ردیابی موقعیت مکانی شما استفاده شود، حتی زمانی که خدمات موقعیت مکانی شما خاموش است. استفاده از VPN از باقی ماندن رد پا در وب جلوگیری می کند.

دستگاه های تلفن همراه خود را نیز فراموش نکنید. آن‌ها آدرس‌های IP نیز دارند، و احتمالاً شما از آن‌ها در مکان‌های متنوع‌تری نسبت به رایانه خانگی خود، از جمله نقاط اتصال Wi-Fi عمومی، استفاده می‌کنید. توصیه می شود هنگام اتصال به شبکه ای که ممکن است کاملاً به آن اعتماد ندارید از VPN در تلفن همراه خود استفاده کنید.

راه‌های مهم برای حفظ حریم خصوصی

در این قسمت به شما آموزش می‌دهیم که چگونه از آدرس IP خود مراقبت نمایید؛ با ما همراه باشید.

تغییر تنظیمات حریم خصوصی در برنامه‌های مختلف 

برنامه های نصب شده روی دستگاه شما منبع اصلی هک آدرس IP هستند. پیام‌رسانی فوری و سایر برنامه‌های تماس می‌توانند به عنوان ابزاری توسط مجرمان سایبری استفاده شوند. استفاده از برنامه‌های IM فقط امکان اتصال مستقیم از مخاطبین را فراهم می‌کند و تماس یا پیام افرادی را که نمی‌شناسید نمی‌پذیرد. تغییر تنظیمات حریم خصوصی پیدا کردن آدرس IP شما را سخت‌تر می‌کند زیرا افرادی که شما را نمی‌شناسند نمی‌توانند با شما ارتباط برقرار کنند.

ایجاد رمز عبورهای قوی

رمز عبور دستگاه شما تنها مانعی است که می تواند افراد را از دسترسی به دستگاه شما محدود کند. برخی از افراد ترجیح می‌دهند به رمزهای عبور پیش‌فرض دستگاه‌های خود بچسبند، که آنها را در برابر حمله آسیب‌پذیر می‌کند. مانند همه حساب‌های شما، دستگاه شما باید یک رمز عبور منحصر به فرد و قوی داشته باشد که رمزگشایی آن آسان نباشد. یک رمز عبور قوی حاوی ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک، اعداد و کاراکترها است. این به محافظت از دستگاه شما در برابر هک آدرس IP کمک می کند.

مراقبت از ایمیل‌های فیشینگ

نسبت بالایی از بدافزارها و نرم افزارهای ردیابی دستگاه از طریق ایمیل های فیشینگ نصب می شوند. هنگامی که با هر سایتی ارتباط برقرار می کنید، این امکان دسترسی سایت به آدرس IP و مکان دستگاه شما را فراهم می کند و آن را در برابر هک آسیب پذیر می کند. هنگام باز کردن ایمیل‌های فرستنده ناشناس مراقب باشید و از کلیک روی پیوندهایی که می‌توانند شما را به سایت‌های غیرمجاز ارسال کنند، خودداری کنید. به محتوای ایمیل‌ها بسیار توجه کنید، حتی اگر به نظر می‌رسد که از سایت‌های معروف و کسب‌وکارهای قانونی آمده‌اند.

استفاده از یک آنتی ویروس مناسب و کاربردی

نرم افزار آنتی ویروس جامع را نصب کنید و آن را به روز نگه دارید. به عنوان مثال، محافظ ضد ویروس Kaspersky از شما در برابر ویروس‌ها در رایانه شخصی و دستگاه‌های Android محافظت می‌کند، رمز عبور و اسناد خصوصی شما را ایمن و ذخیره می‌کند، و داده‌هایی را که به‌صورت آنلاین با VPN ارسال و دریافت می‌کنید رمزگذاری می‌کند.

محافظت از آدرس IP شما یک جنبه حیاتی برای محافظت از هویت آنلاین شما است. ایمن سازی آن از طریق این مراحل راهی برای ایمن ماندن در برابر طیف گسترده ای از حملات مجرمان سایبری است.

امیدواریم که در این مقاله توانسته باشیم به درستی به سوال شما مبنی بر اینکه مفهوم و کاربرد ip چیست توضیح داده باشیم. اما اگر در این خصوص به مشکلی برخوردید، سوالات خود را با ما در قسمت کامنت به اشتراک بگذارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن به آنها پاسخ دهیم. علاوه بر آن ما در پیج اینستاگرامی خود، پیرامون جدیدترین و تازه‌ترین اخبار حوزه‌ی تکنولوژی و فناوری صحبت خواهیم کرد. ما را در اینستاگرام ابرآراز دنبال کنید.

نمایش بیشتر

ادمین

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا